Wednesday, October 17, 2018
Home > Hadithe > “Shtate persona do te hyjne nen hijen e Allahut te Madheruar ate Dite kur nuk do te kete hije tjeter pos hijes se Tij. Ata jane:

“Shtate persona do te hyjne nen hijen e Allahut te Madheruar ate Dite kur nuk do te kete hije tjeter pos hijes se Tij. Ata jane:

Ka thene i Derguari i Allahut:

“Shtate persona do te hyjne nen hijen e Allahut te Madheruar ate Dite kur nuk do te kete hije tjeter pos hijes se Tij.

Ata jane:

1- sundimtari (prijesi) i drejte

2- i riu qe eshte rritur ne adhurim dhe i eshte nenshtruar Allahut

3- njeriu, zemra e te cilit eshte e lidhur me xhamine qe nga dalja e saj e der

i ne ardhjen e serishme per te falur namazin e radhes

4- dy njerez qe duhen mes vete, shoqerohen dhe ndahen per hir te Allahut,

5- njeriu qe vetmohet ne ibadet e meditim dhe ne vetmi duke permendur Allahun i lotojne syte

6- njeriut qe i vardiset nje grua e bukur, por ai i pergjigjet ‘une i frikesohem Allahut, Sunduesit te boteve’ dhe

7-njeriu qe jep sadaka fshehurazi, saqe dora e majte nuk e di c’jep e djathta.”

Buhariu 629 Muslimi 1031

%d bloggers like this: