Tuesday, November 20, 2018
Home > Lajme > Monedhat e arta të mbretit britanik me mbishkrimin “Allah”

Monedhat e arta të mbretit britanik me mbishkrimin “Allah”

Monedhat e arta të mbretit britanik me mbishkrimin “Allah”

Një mbret mesjetar në Britani kishte prodhuar monedha të arta me fjalë arabe, mbi të cilat shkruante “Nuk ka Zot përpos Allahut”, shkruan Daily Star.

Mbreti Offa i Mercias kismet sunduar nga vitet 757 deri më 796, dhe gjatë asaj kohe kishte prodhuar monedha të arit përfshirë këtu edhe emrin e tij si dhe deklaratën e besimit Islam, transmeton Telegrafi.

%d bloggers like this: