Saturday, November 17, 2018
Home > Lajme > Emrat dhe mbiemrat që dominojnë në Kosovë (interesonte)

Emrat dhe mbiemrat që dominojnë në Kosovë (interesonte)

Gashi dhe Krasniqi janë mbiemrat që dominojnë në Kosovë. Ndërsa, emrat me të përdorur në vend janë Bajram e Fatime.

Të dhënat janë bërë të ditura në raportin e Agjencionit të Statistikave të Kosovës.

Përveç Krasniqve edhe Gashtë kanë shtrirje të gjerë. Gashi radhitet i dyti tek mbiemrat më të shpeshtë.

Në statistikat e ASK’së thuhet se edhe emri Fatime tek femrat është më i përhapuri.

8626 kosovare e mbajnë këtë emër.

E emrat më të shkurtër sipas këtij raporti janë Al dhe Ad, ndërsa më të gjatë janë Ismailqemal dhe Mirandolinda.

%d bloggers like this: