Home > Xheneti (Page 2)

Si e fitoj nëna Xhenetin

  Transmeton Omeri (radiallahu anhu) se Aishja (radiallahu anha) ka thënë: “Erdhi tek unë Sukejna dhe në krahë mbante dy fëmijët e saj, unë i dhashë tre herë dhe ajo i dha vajzave të saj nga një hurmë, kur donte të hante hurmën e saj vajzat kërkuan sërish dhe ajo ia ndau

Read More

Vepra që ju fut në Xhenet

  Ebu Dherri -radija Allahu anhu- tregon se i Dërguari i Allahut –alejhi selamue sel-lem- ka thënë: “Më erdhi një i dërguar nga Zoti im dhe më përgëzoi (duke më thënë) se, kushdo nga pasardhësit e mi që vdes duke mos i vënë në asnjë mënyrë ortak Allahut në adhurim , do

Read More

Zemrat që do të hyjnë në Xhenet

  Përcillet nga Ebu Hurejra – Allahu qoftë i kënaqur me të – se Profeti – alejhi selam – ka thënë: “ Do të hyjnë në Xhenet disa njerëz zemrat e të cilëve janë si zemra e zogut” Muslimi Kuptimi është se zemrat e këtyre besimtarëve janë të ndjeshme si zemra e zogut. I frikësoshen

Read More