Home > Xheneti

Këta janë burrat dhe gratë e xhenetit

Muhamedi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thenë: ”A doni t’ua tregojë burrat e xhennetit? I Dërguari është në Xhennet, deshmori është në Xhennet, i sinqerti është në xhennet, fëmija është në xhennet, njeriu që viziton një vëlla në pjesën tjetër të vendbanimit për hire të Allahut është në xhennet. A doni

Read More

Kukulla e Xhennetit “El Lu’beh”

Kukulla e Xhennetit "El Lu'beh" Në Xhennet është një hyri, të cilën e thërrasin El Lu'beh (Kukull). Të gjitha hyritë e Xhenneteve mahniten nga bukuria e saj, e rrahin në krah dhe i thonë: Lum për ty oj Lu'beh! Po ta dinin kërkuesit tu (këtë bukuri) do të tregoheshin shumë te zellshëm. Në

Read More