Tuesday, December 11, 2018
Home > Këshilla Islame > Bazat dhe kushtet e jetës bashkëshortore janë tre:

Bazat dhe kushtet e jetës bashkëshortore janë tre:

Bazat dhe kushtet e jetës bashkëshortore janë tre:

1. Të jenë prehje për njëri tjetrin.

2. Ta duan njëri tjetrin.

3. Të jenë të mëshirshëm ndaj njëri tjetrin.

Çdo mangësi në njërin prej këtyre tre bazave është mangësi në realizimin e udhëzimit hyjnor.

Allahu , xhele ue ala, ka thënë;

وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ

بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ

” Dhe nga faktet (e madhërisë së) e Tij është që për të mirën tuaj, Ai krijoi nga vetë lloji juaj palën (gratë), ashtu që të gjeni prehje te ato dhe në mes jush krijoi dashuri dhe mëshirë. Në këtë ka argumente për njerëzit që mendojnë.”

(Rrum; 21).

Shejh Dr. Nasir el Umer

%d bloggers like this: