Home > lulzim ne (Page 2)

Të keqen kthene me të mirë

Allahu i Lartesuar thote: “Të keqen ktheje me të mirë e atëherë armiku yt do të të bëhet menjëherë mik i ngushtë.” [Fusilet 34]. Muavija thoshte: “Ne kohen e injorances, takohesha me njerez që e tepronin duke me share, e une ua ktheja me butesi. Me vone shihja se si ktheheshin miq

Read More

RRËFIMI I DY GOMARËVE

RRËFIMI I DY GOMARËVE Rrëfehet për një bujk se i posedonte dy gomarë dhe një ditë nga ditët, vendosi që me njërin të bartë kripë, e me tjetrin enë dhe pjata. Gomarët u nisën me atë që u ngarkuan dhe në mes të rrugës, gomari që ishte ngarkuar me kripë, filloi

Read More

Kjo është për ty

DISA AJETE PER PENDIMIN Disa nga ajetet Kuranore qe tregojne se Allahu e pranon pendimin: – “Nuk ka dyshim se Unë e fal atë që është penduar, që ka besuar, që ka bërë vepra të mira dhe që përqendrohet për në rrugën e drejtë.” (Ta Ha 82) – “Përveç atij që është penduar

Read More

DISA HADITHE PER PENDIMIN

DISA HADITHE PER PENDIMIN Ne nje hadith kudsi, transmetohet se Allahu subhanehu ue teala, thote: – ”O roberit e Mi, ju gaboni gjate nates dhe dites, a Une i fali mekatet te gjitha, prandaj me kerkoni t’ua fal mekatet se Une i fali.” (Transmeton Muslimi) Transmetohet se Ebu Tavili (një njeri nga Kinde), ka

Read More